Sidebar Menu

Datum objave: 20. Lipanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Sud oslobodio majmuna koji je napao i ozlijedio šestoricu Šibenčana

Diana Ferić
Diana Ferić

Šestorica građana Šibenika podnijela su tužbu protiv nervoznog majmuna koji ih je ozlijedio kada su ga došli vidjeti pod šatorom putujuće menažerije koja je gostovala na Poljani. U šatoru je bilo puno raznih zanimljivih i zabavnih atrakcija među kojima je najviše publike privlačilo nekoliko majmuna različitih vrsta. Među majmunima bila je i osobito simpatična čimpanza koja je u jednom trenutku postala agresivna te je uz jezive krike nasrnula na na gledatelje i pri tome noktima i zubima ozlijedila šestoricu. Oštećeni posjetitelji putujuće menažerije koje je majmun ogrebao i ugrizao do krvi, prijavili su majmuna policiji, a potom su protiv njega podnijeli i tužbu s odštetnim zahtjevom,.
Općinski sud je danas 20. lipnja 1926. godine odbacio tužbu i otklonio pravo na odštetu Šibenčanima koje je majmun ozlijedio. U obrazloženju presude navedeno je da majmun nije kriv. Navedeni majmun postao je agresivan zato što je bio iznerviran prekomjernim provokacijama i zadirkivanjem. Majmunarije koje s s njim izvodili oni koje je ozlijedio ne bi mogao podnijeti ni čovjek dobrih živaca. Odbačena je i prijava od majmuna ogrebenog Šibenčanina koji nije sudjelovao u provociranju i draženju majmuna zato što nije stao u njegovu obranu nego se zabavljao gledajući kako majmun trpi zadirkivanja i provokacije.
 

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam