Datum objave: 14. Ožujak 2019

NA DANAŠNJI DAN: Policija u Šibeniku uhitila 60 djevojaka zbog otimanja posla prostitutkama

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska policija u opsežnoj noćnoj raciji uhitila je stavila u pritvor 60 djevojaka za koje se sumnja da su otimale posao zaposlenim bludnicama i ugrožavale poduzetnice koje se bave trpljenim obrtom. Među uhićenim djevojkama, doznaje se ima puno mladih Šibenčanki pa i nekoliko maloljetnica. Zdrave djevojke za koje je utvrđeno da ne boluju od spolnih bolesti odmah su protjerane iz Šibenika u svoja rodna mjesta uz zabranu povratka u Šibenik od tri godine. Djevojke koje boluju od zaraznih bolesti ili se sumnja da bi od njih mogle bolovati zadržane su na prisilnom liječenju do ozdravljenja.
Djevojke iz šibenskih obitelji suočene su u pritvoru sa svojim roditeljima, ali ne sve jer se neki roditelji nisu odazvali. Nekoliko je roditelja djevojaka koje su se bavile nemoralom i otimale posao bludnicama, uhićeno jer se sumnja da su sami podvodili svoje kćeri ili bliže rođakinje ne bi li se domogli nezakonite zarade.
Policija je potvrdila da među pjevačicama i članicama damen kapela koje nastupaju u šibenskim restoranima i hotelima nije bilo žena i djevojaka koje se upuštaju u nemoral. Isto tako za razliku od ranijih racija nisu otkrivene konkubine i priležnice kojih se u Šibeniku u zadnje vrijeme namnožilo toliko da ugrožavaju ćudoredni poredak i opstanak braka. Nije bilo ni slučajeva bigamije kao ranijih godina.
Policija nije privodila muškarce zatečene u društvu djevojaka koje se bave nemoralom, osim što je odvela trojicu maloljetnika njihovim kućama i opomenula roditelje zbog nebrige o svojim sinovima.
Dogodilo se to na današnji dan 14. ožujka 1940. godine.
 

Iz kategorije: Nostalgija