Datum objave: 24. Siječanj 2019

NA DANAŠNJI DAN: Zabranjena šetnja Kalelargom više od dvije osobe usporedo, tj. rame uz rame

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog velikih gužvi i zastoji koje u Kalelargi uzrokuje velikog broja šetača, gradska uprava Šibenika odlučila je riješiti taj problem donošenjem stroge uredbe o načinu kretanja tom popularnom ulicom.

Posebno u pokladno vrijeme kada su u Kalelargi gužve najveće, a i iače, od 24. siječnja 1926. zabranjuje se, uz prijetnju strogom kaznom, da tom ulicom šeće više od dvije osobe usporedo, ramenom jedna uz drugu. Poštovanje ove uredbe nadzirat će gradski redari, a uredovat će žandari ako se ukaže potreba.

Uvođenje reda bilo je potrebno i prije, ali je ove godine došlo u Kalelargi do takvih zastoja i gužvi uzrokovanih nekulturom šetanja, da se i po sat vremena nije moglo ni naprijed ni nazad. Na gužvu su se žalili i neki stranci kojima se svidjelo provesti pokladne dane u našem gradu.
Osim što će nadzirati provedbu uredbe o šetnji Kalelargom, gradska uprava obavještava građanstvo da će se strogo kažnjavati i svako naguravanje te posebno iskorištavanje gužve i natiskane mase za napastovanje žena, a da ne govorimo o džepnim krađama i otimačini.
 

Iz kategorije: Nostalgija