Sidebar Menu

Datum objave: 27. Listopad 2018

NA DANAŠNJI DAN - Šibenik dozvolio rad mesnica nedjeljom, pekarnice i trgovine i dalje zatvorene

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska gradska uprava dozvolila je mesnicama nedjeljom, dok će trgovine i pekarnice i dalje nedjeljom biti zatvorene.

U mesnicama nedjeljom može raditi samo jedan mesar bez pomoćnog osoblja, a smije se prodavati samo meso koje je ostalo neprodano od subote zato što nedjeljom ne rade klaonice.
Radno vrijeme mesnica tijekom tjedna ostaje nepromijenjeno: od 7 do 12 sati, a subotom mesnice rade dvokratno od 7 do 12 sati i od 15 do 19 sati.

Rad mesnica nedjeljom dozvoljen je zbog navike i potrebe Šibenčana da nedjeljom imaju svježe meso, a s početkom jeseni i suhomesnate proizvode. Mesnice će nedjeljom raditi od 7 do 10 sati. Općina je odredila da se mesarima koji budu radili nedjeljom omogući neradni ponedjeljak ili neki drugi dan. Nedjeljom u mesnicama ne smiju raditi šegrti, naučnici, pomoćni mesari kao ni čistači mesnica.

Prva mesnica koja je počela raditi nedjeljom je mesnica "Mitrović i sinovi" na Trgu Stjepana Radića na Dobriću.

Šibenska uprava izdala je proglas kojim poziva građane Šibenika da kao i do sada namirnice i kruh u količinama koje su im potrebne, nabave subotom kako u nedjelju ne bi oskudijevali.
Rad šibenskih mesnica nedjeljom dozvoljen je na današnji dan 27. listopada 1936. godine.
 

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.