Sidebar Menu

Datum objave: 06. Lipanj 2017

VIJESTI IZ POVIJESTI:Kako su Šibenčani masovno štovali starca koji bi danas bio pedofil

Diana Ferić
Diana Ferić

Lokalne novine u Šibeniku su 1907. godine pisali hvalospjeve o tome kako su Šibenčani na posljednji počinak ispratili starca I. M. kojeg je poznavalo i staro i mlado, a koji se najviše volio družiti s djecom.

„Pokojnik je bio koliko dobar toliko i čudan jer je najviše volio družiti se i sastajati s malom dječicom obaju spolova. Volio je čeretati se s njima i igrati razne igre. Ipak najviše je volio imati dječicu kod sebe doma. Tu ih je zabavljao pričanjem priča, podukama o lijepom ponašanju i s posebnim veseljem gledanjem raznih slika na bioskopu. Uvijek se molio u podne, ustajao je rano, a večeravao kasno tek iza 11 sati. Nakon večere šetao je uvijek istim putom preko Poljane kroz Đardin pa obalom do Dolca. Kući se vraćao većma oko 3 iza ponoći. Spavao je i ljeti i zimi uz otvoren prozor. U jelu i pilu bio je trezven pa je možebitno baš zato doživio čak 79 ljeta. U političke stvari nije se dirao. Bio je i ostao uvjereni Talijanac, ali nije odbacivao društvo onih koji nisu dijelili njegova politička mišljenja. Zbog neizmjerne ljubavi prema dječici i načina življenja s dječicom nekima je bio čudan. Na vječni počinak ispratili su ga brojni Šibenčani. Sprovod mu je bio vrlo lijep. Pokoj mu vječni“, prenosimo tekst iz tih novina. Danas bi sigurno ovakva priča bila na stranicama crne kronike, a starac bi bio prokazan kao pedofil! O tempora, o mores!

 

Iz kategorije: Nostalgija

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam