Datum objave: 25. Studeni 2019

MUZEJ SPORTA ŠIBENIK / Ima li mjesta u šibenskoj Kući sportske slave za sportaše iz Drniša, Knina, Betine...

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na prvo referendumsko pitanje: Treba li Šibenik kao grad sporta, bogate sportske tradicije i uspješnih sportaša koji su bitno pridonijeli razvoju i popularizaciji sporta i fizičke kulture u Hrvatskoj, Europi i svijetu, svoju sportska baština trajno čuvati i prezentirati u vlastitom Muzeju sporta i zaslužuju li njegovi zaslužni sportaši mjesto u Kuću šibenske slave (Hall of fame), odgovorilo je 7278 čitatelja portala SIBENIKNEWS. Ni jedan od sudionika referenduma nije se izjasnio negativno. Da Šibenik mora imati svoj muzej sporta i Kuću šibenske sportske slave izjašnjavanje je bilo plebiscitarno. Dakle, nema nikakvih dvojbi: Šibenik zaslužuje i mora imati svoj Muzej sporta i Kuću šibenske sportske slave.

Nakon tog prvog, evo i drugog referendumskog pitanja:

Trebaju li svoje mjesto u Muzeju sporta Šibenik i Kući slave šibenskog sporta dobiti iz zaslužni sportaši i sportski klubovi iz gradova i naselja s područja cijele Šibensko - kninske županije ili samo iz Šibenika?

Poticajno potpitanje je: Zaslužuje li, na primjer, mjesto u Muzeju sporta Šibenik i Kući slave šibenskog sporta Stojko Vranković, proslavljeni košarkaš rođen u Drnišu?

Je li Vaš odgovor na ovo pitanje pozitivan ili imate drukčije mišljenje možete se izaći na referendum otvoren na našem Facebooku.

Pitanja i prijedlozi:

Stanko Ferić

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

099 7333 628

Prvo referendumsko pitanje bilo je:

Treba li Šibenik imati svoj Muzej sporta i Kuću šibenske sportske slave?

A poticajna potpitanja su:

Postoji li u Hrvatskoj manji grad od Šibenika koji je imao više uspješnih sportaša i klubova?

Treba li Šibenik čuvati svoju sportsku baštinu ili ona nije dovoljno značajna da bi je se čuvalo i pokazivalo?

Ima li smisla šibensku sportsku baštinu i tradiciju isticati kao simbole zavičajnog i nacionalnog identiteta Šibenika i Šibenčana?

Da li bi Muzej sporta i Kuća šibenske sportske slave imali pozitivan utjecaj na obogaćivanje turističke ponude i razvoj sporta kao djelatnosti koja može pozitivno utjecati na razvoj sporta i gospodarstva?

Da li bi dodjela nagrada najboljim sportašima, klubovima i djelatnicima imala veću vrijednost i značaj kada bi je se dodjeljivalo u poticajnom ambijentu Muzeja sporta ili Kuće šibenske sportske slave?

Časopis "Volim Šibenik", medijska tvrtka mOK d.o.o, portal www.mok.hr, časopis "Volim Šibenik" i Udruga "Volim Šibenik" pristupili su osnivanju virtualnog Muzeja sporta Šibenik i Kuće šibenske sportske slave sa željom se da se oni uz pomoć, suradnju i podršku svih koji vole Šibenik, grad sporta i ponosne sportske tradicije s vremenom pretvore u stvarne institucije.

Iz kategorije: Muzej sporta