Datum objave: 19. Srpanj 2011

Od klasike do tanga večeras na Trgu četiri bunara

Diana Ferić
Diana Ferić


Uspješni festival Musica appassionata nastavlja se večeras na Trgu četiri bunara u Šibeniku nastupom zagrebačkog ansambla Acoustic project pod nazivom "Od klasike do tanga" i to u posebno atraktivnoj izvedbi.  To je ansambl koji je već oduševljavao šibensku glazbenu publiku. Njihov koncert počinje u 21 sat. Katedrala je spremna  za Zagrebački kvartet koji će  svirat će  23. srpnja, u 20.30.

Ovogodišnji festival neće proći bez nastupa šibenskih glazbenika 28. srpnja u Crkvi sv Frane  Taj koncert tradicionalno je dobro posjećen, a ovaj će put nastupiti Martina Klarić, sopran, Nera Gojanović mezzosopran, Hrid Matić, tenor, i Gordana Pavić na orguljama.  Kolovoski dio Musice appassionate počinje već s prvim danom toga mjeseca.U Šibeniku, nakon nekoliko godina stanke, ponovno svira Martina Filjak, uz nju i klarinetistica Marija Pavlović. Od svojih prvih koncerata upravo u Šibeniku do danas, Martina Filjak dosegnula je sam vrh u klasičnoj glazbi.

Njihov će se koncert održati u atriju Muzeja grada Šibenika 1. kolovoza, s početkom u 21 sat. Festival Musica appassionata završit će 8. kolovoza koncertom Brahms trija u klaustru samostana sv. Frane u 21 sat. Riječ je o ruskim glazbenicima u triju u kojem sviraju Natalia Rubinstein, klavir, Nikola Sachenko, violina, i Kirill Rodin, violončelo. Po riječima producentice HNK Šibenik i organizatorice festivala Musica appassionata on je posvećen velikom umjetniku, Šibenčaninu Nevenmu Belamariću. 

Iz kategorije: Kultura