Datum objave: 13. Srpanj 2011

Musica appassionata otvorena ovacijama

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Festival strastvene glazbe ili u originalu Musice appassionate u Šibeniku je otvoren sinoć odličnim koncertom trojca kojeg su činili sopranistica Martina Zadro, bas-bariton Giorgio Surian i Lana Bradić na klaviru.
Već nakon prve otpjevane skladbe, Mozartove Figarove arije, Surian je pozdravljen ovacijama iz gledališta. Publika je uživala u, za ovu prigodu pristojno popunjenom HNK Šibenik i saživjela se sa svakom notom koju su zajedno ili solo iznijeli Martina i Giorgio uz pratnju Lane Bradić. Izvedene su arije i dueti iz svjetski poznatih opera i opereta poput La Boheme, Carmen, Seviljskog brijača, a otvorenje četvrtog po redu izdanja festivala klasične glazbe završeno je duetom „Bess, you is my woman now“ iz najpoznatije Gershwinove opere Porgy and Bess.
Troje izvođača oduševljeno je prilikom da otvore ovaj već renomirani festival posvećen preminulom opernom pjevaču, Šibenčaninu, Nevenu Belamariću. Surianu je ovo prvi nastup u Šibeniku a, iako već godinama nastupa na svjetskim pozornicama i uživa iznimno poštovanje i ugled, pun je riječi hvale za „mali“ šibenski festival i odličnu organizaciju pod paskom umjetničke direktorice Nere Gojanović- Kljajić.
Program se nastavlja 19. srpnja na Trgu četiri bunara gdje će se predstaviti zagrebački ansambl Acoustic project repertoarom od klasike do tanga, što će, ne sumnjamo, zadovoljiti i najrigoroznije glazbene kritičare.  
 

Iz kategorije: Kultura