Datum objave: 11. Srpanj 2011

Počinje Musica Appassionata: repertoar od Mozarta do čardaša

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Četvrti festival klasične glazbe Musica Appassionata počinje u srijedu 13. srpnja, a traje do 8. kolovoza. Na svečanom otvorenju u HNK Šibenik nastupit će sopranistica Martina Zadro, bas-bariton Giorgio Surian i Lana Bradić na klaviru. Trojac će izvesti šarolik program, arije i duete iz poznatih opera i opereta Bizeta, Gershwina, Mozarta, Puccinija, Donizettija i mnogih drugih skladatelja. Glazbenu poslasticu ovogodišnjeg izdanja Musice Appassionate Šibenčanima će pružiti ansambl Zagrebačke filharmonije Acoustic project koji će 19. srpnja na Trgu četiri bunara izvesti koncert širokog glazbenog spektra- od klasike do tanga. Od Bachovih fuga preko grčke tradicionalne glazbe sve do filmske glazbe iz klasika „Kum“, Acoustic project eksperimentira sa zvukom i kombinacijom glazbala.
Na festivalu će se, među ostalim, predstaviti i šibenska sopranistica Martina Klarić, mezzosopranistica te ujedno i umjetnička voditeljica festivala Nera Gojanović uz pratnju tenora Hrida Matić i pratnju Gordane Pavić na orguljama na koncertu sakralne glazbe. Festival posvećen prerano preminulom šibenskom opernom pjevaču Nevenu Belamariću zatvorit će Brahms trio, 8. kolovoza u prekrasnom ambijentu klaustara samostana
Sv. Frane.
Koncerti će se ove godine održavati pretežno na otvorenom, na trgu četiri bunara, atriju Muzeja grada Šibenika i klaustru samostana sv. Frane, uz iznimku otvorenja u HNK Šibenik i Katedrali.
Voditeljica festivala Nera Gojanović izvijestila je da su već krenule pripreme za jubilarno, peto izdanje Musice Appassionate, „Na svečanom otvorenju nastupit će Zagrebačka filharmonija“, otkrila nam je Gojanović dok će ostatak programa za sad ostati tajna.
Ulaznice za ovogodišnje koncerte mogu se kupiti u kazalištu, cijena ulaznice za svečano otvorenje festivala iznosi 70, a za ostale koncerte 50 kuna.

Iz kategorije: Kultura