Sidebar Menu

Datum objave: 02. Srpanj 2011

Zahvaljujući MDF-u Amerikanci slave Dan Šibenika

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Dan 30. lipnja u američkoj saveznoj državi Minnesoti od sad će biti poznat kao Dan Grada Šibenika ili Sibenik day. Odlučio je to guverner Minnesote Mark Dayton nakon nastupa puhačkog orkestra te države na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.
Orkestar naziva „The star od the north band“ nastupio je upravo 30. lipnja u Šibeniku, na Trgu četiri bunara u sklopu Noćnog programa MDF-a. Moderator noćnog programa MDF-a Željko Koloper Keke tvrdi da je poziv za gostovanje u Šibeniku američkom orkestru upućen upravo zbog njihovog dugogodišnjeg prijateljstva i suradnje sa Šibenskom narodnom glazbom.

Orkestar „Star of the north“ (Sjeverna zvijezda- inače nadimak savezne države Minnesote)  djeluje kao neprofitna, humanitarna organizacija. Čini ga 50-ak glazbenika iz cijele Minnesote, a osnovani su 1994. godine, s ciljem promoviranja tradicionalne američke instrumentalne glazbe i prezentiranja lokalnih glazbenih nada u svijetu.

Proglas guvenera Daytona:


 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam