Datum objave: 14. Lipanj 2011

Počinje ljetna škola filma uz radionice glume i kreativnog pisanja

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Šibenska privatna gimnazija od 4. do 24. srpnja organizira ljetnu školu filma, glume i kreativnog pisanja za srednjoškolce i odrasle.
Inicijator i organizator ovakvog modela umjetničke ljetne škole je šibenski novinar Ivan Živković, inače jedan od autora dokumentarca o Ćiri Blaževiću. Voditelji radionica su književnici i novinari Emir Imamović Pirke i Damir Karakaš (autor knjige Kino Lika i uspješan karikaturist i harmonikaš), dok će glumačke radionice voditi akademski glumci Oriana Kunčić i Milivoj Beader, oboje Šibenčani. Školu filma vodit će Dora Baras, inače teoretičarka filma i umjetnička direktorica Subversive Film Festivala.
Najbolje priče koje nastanu iz radionice kreativnog pisanja bit će objavljene u Večernjem listu, a zadnjeg dana radionica održat će se program za goste na kojem će se polaznici predstaviti sa rezultatima svog rada.

Radionice po cijeloj regiji

Nakon radionice u Šibeniku kreće kulturni projekt po Balkanu, kroz koji će svi voditelji radionica cijelu godinu održavati slične tečajeve po Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj gori i BiH, a iduće ljeto će se u Šibeniku održati veliko finale i predstavljanje programa svih polaznika u sklopu „Dana otvorenih vrata škole.“
Zainteresirani se mogu prijaviti na jednu od tri radionice ili na ukupan trotjedni objedinjeni program. Raspored i cijena održavanja programa su : radionica pisanja od 4. do 10.srpnja, radionica filma od 11.do 17. srpnja i škola glume od 18. do 24. srpnja. Radit će se u grupama od 15 osoba, a cijena tečaja je 700 kuna za pohađanje jedne radionice, 1150 kuna za dvije te 1400 kuna za sudjelovanje na svim programima ljetne škole. Predavanja će se održavati u šibenskoj Privatnoj gimnaziji i u Srednjovjekovnom samostanskom mediteranskom vrtu Sv. Lovre u Šibeniku. Svi polaznici će dobiti diplomu škole, kao potvrdu o završenoj radionici filma, glume ili pisanja.

Iz kategorije: Kultura