Datum objave: 23. Ožujak 2011

Terraneo festival u vojarni Bribirski knezovi

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Prvi open air festival u Dalmaciji, Terraneo festival bit će održan od 9. do 13. kolovozana prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku, potvrđeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Zagrebu. Prvi paket festivalskih ulaznica bit će u prodaji od 28.3. po promotivnoj cijeni od 260 kuna ili 360 kuna, u što je uključeno petodnevno kampiranje. Konačna cijena ulaznica biti će objavljena uskoro, a uz festivalske, postojat će i dnevne ulaznice čija cijena će varirati ovisno o izvođačima za taj dan.Otkriveni su i detalji o ostalim izvođačima koji će nastupiti na ovom eko festivalu. Osim već najavljenih The Nationala, Mogwai, Oneida i The Thermalsa, svoje nastupe potvrdili su i engleski post punk band The Fall, mlada umjetnica Janelle Monáe, kanadski eksperimentalni elektro duo Crystal Castles i poznati bosanskohercegovački reggae ska bant Dubioza Kolektiv. Lista izvođača nije konačna, organizatori najavljuju otkrivanje sljedeće skupine izvođača u travnju kada će biti dovršena i službena web stranica festivala. Za sad je poznato da će svakodnevni glazbeni program počinjati u popodnevnim satima i trajati do sitnih noćnih sati dok će glazbeni program u party zoni trajati non-stop. S obzirom da je Terraneo eko festival, organizatori osim glazbenog programa najavljuju hrpu zabavnih sadržaja, radionica, predavanja, zanimljive turističke izlete i jednu lijepu ekološku priču.

Zašto Bribirski knezovi?

Organizator Mate Škugor iz tvrtke Artim produkcija objasnio je zašto je lokacija bivše vojarne idealna za festival. „Na samoj lokaciji nalazi se niz napuštenih vojnih objekata kao što su hangari i kućice koji će biti korišteni u festivalske svrhe.Vojarna je udaljena oko 500 metara od mora, od centra Šibenika oko 4 km, od centra Zablaća oko 3 km te od centralnog dijela hotelskog naselja Solaris oko 3 km. Navedena struktura postojećih objekata i zemljišta dodatno olakšava ekološku podlogu festivalskog programa, jer ne iziskuje preinake u prirodnom okruženju. Štoviše, Terraneo bi preobrazio postojeću lokaciju iz pustog mjesta s napuštenim betonskim građevinama u mjesto ispunjeno zabavom, glazbom i dobronamjernim ljudskim djelovanjem spram prirode“, istaknuto je na zagrebačkoj konferenciji.

100 kuna za petodnevno kampiranje

Terraneo kamp moći će primiti nekoliko tisuća ljudi uz petodnevnu cijenu kamp ulaznice od 100 kuna. Organizatori najavljuju da će za potrebe kampa biti će organiziran poseban prostor namijenjen njegovim gostima s postavljenim WC-ima, tuševima, umivaonicima i tekućom vodom. Posjetitelji kampa će na raspolaganju imati recepciju, mogućnost punjenja baterija, mobitela kao i spremište za osobne stvari.Ulaznice za Terraneo moći će se kupiti u Dirty Old Shopu i klubu Purgeraj u Zagrebu, Dallas Music Shopu u Šibeniku, te u svim prodajnim mjestima u sustavu Eventima (u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Slovačkoj) kao i putem interneta na www.eventim.hr.

Iz kategorije: Kultura