Datum objave: 19. Travanj 2024

Predstava "Slušajte nas" šibenskog dramskog studija nagrađena posebnim priznanjem na 26. Susretu profesonalno vođenih kazališta za djecu i mlade

Diana Ferić
Diana Ferić

Stručni žiri 26. Susreta profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej održanog u Hvaru dodijelio  je posebno priznanje Dramskom studiju "Ivana Jelić" HNK u Šibeniku za njihovu predstavu "Slušajte nas". Predstava  je nastala iz rada na improvizacijama, kao temeljne temeljne metode pedagoškog pristupa. Teme koje su polaznici studija propitivali su obiteljske, međugeneracijske, emocionalne, zalazeći u svoju nutrinu pokazujući umjetničku beskompromisnost, te suočavanje s vlastitim problemima i problemima ljudi iz vlastitog okruženja. Voditeljica te dramske radionice je Oriana Kunčić.

U sastavu stručnog žirija bili su   redatelj Goran Golovko, dramaturginja Dina Vukelić i glumica Lukrecija Tudor.

Nagrada za najbolji dramski i pedagoški rad “Zvjezdana Ladika” dodijeljena je Marijani Peršić, voditeljici Dramskog i plesnog studija Istarskog narodnog kazališta.
Nagradu za najbolju predstavu u cjelini dobio e  Dramski studij Dada KD Pinklec  za predstavu “Posljednja pahulja”.
Posebno priznanje  za skupnu igru dodijeljeno je ansamblu Dramskog studija “Ivana Jelić” HNK u Šibeniku za predstavu “Slušajte nas”.
U konkurenciji je bilo devet predstava.
Iz kategorije: Kultura