Datum objave: 16. Travanj 2024

ŠIBENSKA PREMIJERA: Glazbeno-akcijska komedija Rifovi revolucije stiže u Šibenik 20. travnja

Diana Ferić
Diana Ferić

Rifovi revolucije su glazbeno akcijska komedija, prvi hrvatski glazbeni film nakon dugo vremena. Riječ  o pravoj rock'n'roll bajci, a film je trenutno možda i najbolje ocijenjeni hrvatski film među onima koji se nalaze u kinima, jer na IMDB-u ima ocjenu 8,3!

U sklopu svoje proljetne turneje, Rifovi revolucije dolaze i u Šibenik, u Kuću umjetnosti Arsen, gdje će biti prikazan 20. travnja, u 21 sat, a svoj dolazak najavljuje i autor filma Jurica Hižak s dijelom filmske ekipe, a kojima ćete moći i porazgovarati o ovom jedinstvenom filmu.

Rifovi revolucije su domaća glazbeno akcijska komedija koja je svijetlo dana ugledala 2023. godine. Osim glazbe, film ima elemente akcije, znanstvene fantastike i sve što pravi žanrovski film mora imati.

U prvom planu je zli Dr. Zemp, i heavy metal band Razor Jet, i njihov genijalni gitarist Ray čija muzika slušateljima daje natprirodnu fizičku snagu, da se suprotstave Dr. Zempu, vlasniku agencije koja ubire muzički porez i terorizira građane.

Kako bi uništio pokret otpora, Zemp i njegova sestra Niniva kuju pakleni plan da 'Razor Jet' pretvore u boy band i tako unište njihov 'rokenrol modžo'.

Autor filma je Jurica Hižak, inače fakultetski profesor, kojem je ovo već sedmi film, ali prvi dugometražni, osnivač je Trash Film Festivala. Film ima i svoj glazbeni dio, a osim heavy metal, tu ima i balada, i popa te raznih drugih žanrova. Uskoro bi trebao izaći i cijeli soundtrack. Na njemu je sudjelovala cijela plejada vrhunskih glazbenika.

Rifovi revolucije su snimani duže od tri godine, uglavnom na lokacijama u Varaždinu i okolici, a u filmu nastupa preko 100 glumaca, redom naturščika, volontera. Prikazani su na njujorškom Shockfestu i regionalnim festivalima (ormoškom Grossmann film festivalu, vinkovačkom DORF-u i beogradskom Dok'n'Ritmu), a ovog ljeta putuju i na talijanski FilMuzik Arts festival gdje su osvojili glavnu nagradu.

Na IMDB-u ovaj film trenutno ima ocjenu 8,3, a na vama je da prosudite samo zašto je ocjena tako visoka.

Ulaznice za film možete kupiti i online, na sljedećem linku https://kucaarsen.mojekarte.hr/hr/rifovi-revolucije/ulaznice-616790.html

Više o filmu možete pročitati na Facebook stranici, a trailer filma, možete pogledati na Youtubeu -> https://www.youtube.com/watch?v=NJ259Lj-E20.

 

Iz kategorije: Kultura