Datum objave: 16. Travanj 2024

ZLATNA HARFA / Četiri zbora iz šibenske biskupije nastupila su na „Zlatnoj harfi” u crkvi Sv. Nikole Tavelića u Brnazama.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Četiri zbora iz šibenske biskupije, Šibenik – katedrala, Čista Velika, Meterize i Drniš nastupila su na smotri dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko–makarsku i Šibensku biskupiju u crkvi Sv. Nikole Tavelića u Brnazama. Euharistijsko slavlje predvodio je fra Marinko Vukman, gvardijan samostana Gospe Sinjske iz Sinja u zajedništvu s petoricom svećenika. Zahvalio je svim članovima dječjih zborova koji svojom pjesmom i prijateljstvom žele slaviti Gospodina i pozvao sudionike da mole za mir u svijetu, osobito za ratna područja u kojima su ugrožena mnoga djeca.
Župni vikar fra Ivan Čikara potaknuo je djecu da i dalje u svojim župama zajedno mole, zajedno pjevaju i raduju se te naglasio kako su dječji zborovi veliko bogatstvo Splitsko-makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije.
Na „Zlatnoj harfi” svakog zbora pjevao je po dvije pjesme, jednu božićne tematike po svom izboru, te zadanu pjesmu koju su zborovođe izvlačile iz košarice. Sva četiri zbora iz šibenske biskupije imala su izvrsne nastupe te pokazala zavidno umijeće zborskog pjevanja.

Iz kategorije: Kultura