Datum objave: 05. Travanj 2024

SVJETSKI DAN UMJETNOSTI U ŠIBENIKU / Počele prijave autora za izložbu „Ja umjetnik“ Udruge Kolektiv 4B i kluba Azimut

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruga Kolektiv 4B i klub Azimut u Šibeniku pozivaju umjetnike, male i velike, da im se pridruže na skupnoj izložbi „Ja umjetnik“ koja će se održati u subotu, 13. travnja uoči Svjetskog dana umjetnosti.

Svjetski dan umjetnosti obilježava se diljem svijeta 15. travnja te u to ime Kolektiv 4B i Azimut od 2019. godine organiziraju jednodnevnu izložbu koja je posvećena svim umjetnicima bez obzira na njihov umjetnički/likovni izričaj ili godište. Autori svoje radove mogu donijeti do četvrtka 11. travnja u Azimut u okviru radnog vremena šibenskog kluba.

-Ovo je izložba radova svih umjetnika bez obzira na njihovu dob jer umjetnost ne poznaje nikakva ograničenja, poručili su organizatori jedinstvene manifestacije u Šibeniku.
Svjetski dan umjetnosti međunarodna je proslava likovnih umjetnosti, koju je proglasila Međunarodna umjetnička udruga partnerica UNESCO-a s ciljem promicanja svijesti o kreativnim aktivnostima diljem svijeta.
„Ja umjetnik“ izložba je koja se u Šibeniku organizira od 2019. godine s ciljem afirmacije umjetnika i umjetnosti. Veže se uz Svjetski dan umjetnosti 15. travnja koji „pada“ na datum rođenja velikog Leonarda da Vincija.
-Svaka dosadašnja izložba privukla je veliki broj autora, od najmlađih do najstarijih, neka nama poznata imena, neka nova te se istom nadamo i ove godine. Svima koji se dvoume ili srame pokazati javnosti svoje radove, poručujemo da doma ostave svaku dvojbu ili sram, a nama donesu svoje radove jer ne sumnjamo da će baš oni uljepšati svaki dan, a kamoli ne Svjetski dan umjetnosti“, poručili su iz Kolektiva 4B i Azimuta.

Iz kategorije: Kultura