Datum objave: 10. Veljača 2024

NOVA PREMIJERA / Mlada šibenska glumica Lucija Alfier glumi Antigonu u novoj predstavu HNK u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstava „Antigona „ u režiji i dramaturgiji Jasmina Novljakovića nova je  predstava koju priprema HNK u Šibeniku, a  premijera je 15. ožujka. U njoj će  Antigonu glumiti mlada šibenska glumica zlarinskih korijena Lucija Alfier. Ona je  zbog trudnoće glumice Franke Klarić već uskočila u  komediju „Dođi gola na večeru” te u dječje predstave Šumica, Grudica i Medengaj, u produkciji šibenskog kazališta.

Na slici:Čitaće probe za novu predstavu 
Lucija je sa  šibenskim teatrom surađivala prije pet godina dok je još bila studentica u dječjim predstavama Uljez u kažiprstu i Avanture brokule i češnjaka.
 Splitski glumac Bojan Brajčić, koji je lani postao članom šibenskom glumačkog ansambla, u predstavi glumi stražara, Krešimir Jelić je Kreont, Ana Perković i Izmena, Oriana Kunčić nastupa u ulozi dadilje i kora. Šibenčanin Kristian Šupe koji igra Hemona, a splitski glumac Zdravko Vukelić pojavit će se u ulozi drugog stražara i glasnika.
Kostimografkinja je Jasminka Petek Krapljan, scenograf Frane Celić, oblikovatelj svjetla Josip Bakula dok glazbu potpisuje Igor Valeri.
Tekst za predstavu „Antigona”  nastao je prema istoimenoj drami, najpoznatijem djelu istaknutog francuskog dramatičara 20. stoljeća Jeana Anouilha koja je, zapravo, moderna adaptacija klasične grčke tragedije – Sofoklove Antigone.
“Svevremenski mit o Antigoni u modernoj verziji upućuje pitanja i gledatelju, a okrutnosti rata koji se odvija u našoj blizini, kao i iskustva rata koji smo i neposredno iskusili podsjećaju na to koliko je važno ne zaboraviti čovječnost i u najtežim trenucima”, ističu u šibenskom kazalištu u najavi nove premijere.
Iz kategorije: Kultura