Datum objave: 16. Siječanj 2024

DA TE MOGU PISMOM ZVATI / Promocija knjige pjesama Frane Bilića večeras u 19 sati u dvorani samostana sv. Ante na Šubićevcu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Knjiga pjesama Frane Bilića „Da te mogu pismom zvati” bit će predstavljena večeras u 19 sati u dvorani samostana sv, Ante na Šubićevcu. Objava knjige poezije Frane Bilića kulturni je događaj od posebnog značaja jer je riječ iznimnom djelu koje pripada u vrh hrvatske poetike, a u analima šibenskih lirskih dosega kada je o zavičajnim i dijalektalnim djelima riječ, nema pandama.
O knjizi će govoriti skladatelj Dušan Šarac i profesor hrvatske dijalektologije i povijesti hrvatskoga jezika dr. Josip Lisac te sam autor, a u programu će nastupiti klape „Sebenico” i „Bagatin” te Krešo Batinbica, pjevački zbor „Mihovil”, Zbor ojkača Folklornog društva „Promina”, a stihove će govoriti Franka Klarić i Jakov Bilić.
Nakon Šibenika knjiga „Da te mogu pismom zvati” bit će promovirana u Zagrebu, Rijeci, Tribunju i Drnišu.

Antologijska zbirka pjesama Frane Bilića „Da te mogu pismom zvati” tiskana je u nakladi Matice hrvatske iz Zadra. Riječ je o prvoj zbirci poezije Frene Bilića, plodnog šibenskog pjesnika koji je već toliko afirmiran i po pjesmama poznat da je njegov književni prvijenac sam po sebi – antologija, a njegova promocija epohalni kulturni događaj.

Iz kategorije: Kultura