Datum objave: 04. Siječanj 2024

MDF / Autorica plakata za 64. MDF je Šibenčanka sa zagrebačkom adresom Cella Anita Celić

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko dite, likovna umjetnica Cella Anita Celić koja živi i radi i Zagrebu autorica je plakata za 64. Međunarodni dječji festival Šibenik – Hrvatska.

Na ovogodišnjem plakatu dijete, "nježni div" kit i ptice lete prema gradu Šibeniku iznad kojeg je vatromet i čeka ih početak najbolje dvotjedne avanture”, napisali su iz Direkcije MDF -a.

Cella Anita Celić rođena je u Šibeniku 1978. godine. Diplomirala je na Akademiji Likovnih umjetnosti u Zagrebu kao akademska slikarica i grafičarka. Djeluje još i pod pseudonimom Cella&Wolves. U svojim radovima izražava se putem različitih polja interesa, koristeći često upravo animalne simbole, od biologije, antropologije preko poezije do filozofije i astronomije. Djeluje u raznim tehnikama, ali najviše u crtežu i kolažu. Dobitnica je nekoliko nagrada i priznanja, među kojima su nagrada nacionalnog stupnja A&C Golden Cube natječaja za 2017. godinu u kategoriji tiskanih medija za publikaciju "Arhitekt Ivo", nastalu u suradnji s Danijelom Srdarevom, te nacionalna nominacija za međunarodnu UIA Architecture & Children Golden Cubes nagradu u Parizu. Njezini kolaži objavljeni su u monografiji "Cutting Edges - Contemporary Collage", izdavačke kuće Gestalten, Berlin.

Bavi se ilustracijom, dizajnom, fotografijom i scenografijom. Živi i radi u Zagrebu.

 

Iz kategorije: Kultura
Označeno u: