Datum objave: 08. Listopad 2023

PREMIJERA U ŠIBENSKOM KAZALIŠTU: "Dođi gola na večeru" oduševila publiku, glumci i redateljica zadovoljni

Diana Ferić
Diana Ferić

Premijerno izvođenje predstave „Dođi gola na večeru” u HNK u Šibeniku, u režiji Nine Keflin sinoć je oduševilo i nasmijalo publiku.

Ta je komedija igrana prije skoro petnaest godina (2009. godine) u HNK Osijek pod naslovom Pidžama za šestero, Radnja se vrti oko zavodnika Bernarda koji na večeru poziva svoju ljubavnicu, dok mu je supruga na putu. Dolazi mu i prijatelj Robert koju bi mu trebao pomoći kad shvate da se Bernardova supruga iznenada vraća. No, Robert zabunom predstavi kuharicu kao svoju djevojku, ljubavnica postaje kuharica, supruga žestoko sumnja, a na kraju se pojavljuje i ljubavničin muž. Izuzetno zabavna, kompleksna radnja, prepuna obrata i događanja. Klasična, sjajno napisana komedija zabune s krivim identitetima, ulascima na kriva vrata i stravičnom zbrkom. Predstava je brza, dinamična i urnebesno smiješna, kako ju je sinoć doživjela publika.

 

Izabrali smo tekst Marka Camolettija, jednu farsu, jednu zavrzlamu, zabavnu slagalicu koja vrti svoje junake do besvijesti. To je velika ljepota farse, da se smijemo tragičarima i o tome se radi o ovoj predstavi. Radi se o ljudima koji strahovito lažu i muljaju, jedna aktualna tema, i kojima to na koncu uspije. Mi živimo u društvu koje čuva fasadu i gdje je samo fasada bitna i kako na kraju kaže naš junak: 'Najvažnije je da smo svi ostali prijatelji.' Fasada je očuvana”, kazala je u najavi te redstave redateljica koja je oduševljena radom s ekipom u Šibeniku.

U predstavi glume Franka Klarić, Oriana Kunčić, Ana Perković, Bojan Brajčić, Krešimir Jelić i Donat Zeko.

Reprizne izvedbe bit će 9. i 10. listopada.

 

Iz kategorije: Kultura