Sidebar Menu

Datum objave: 24. Kolovoz 2023

DOBA LEDA I VATRE / Večeras se u Muzeju grada Šibenika otvara gostujuća izložba o stepskom mamutu

Diana Ferić
Diana Ferić

Muzej Brodskog Posavlja gostuje u Muzeju grada Šibenika od 24. kolovoza do 31. listopada 2023. izložbom "Doba leda i vatre". Izložba je organizirana u povodu 65. godišnjice pronalaska lubanje i kljova stepskog mamuta - iznimno značajnog paleontološkog otkrića - u kanalu Glogovica u Slavonskom Brodu.

Na temelju novih znanstvenih analiza, starost ostataka stepskog mamuta je određena na oko 96000 godina, odnosno u razdoblje gornjeg pleistocena, posljednjeg ledenog doba. Uz središnji eksponat lubanje mamuta, izložba sadrži i brojne multimedijske elemente koji ilustriraju klimatske i okolišne uvjete u kojima je mamut živio, donose rekonstrukciju biljnog i životinjskog svijeta, uz 3D animaciju mamuta, a predstavljeni su i fosilni ostaci drugih ledenodobnih životinja, kao i najstariji tragovi prisutnosti čovjeka na području Brodskog Posavlja u vidu kamenog oruđa.

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 24. kolovoza 2023. godine u 20 sati (Izložbeni prostor Muzeja - ulaz s obale).

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.