Datum objave: 28. Srpanj 2023

ŠIBENIK DANCE FESTIVAL /Jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu večeras nastupa na Mihovilu!

Diana Ferić
Diana Ferić

Finale Šibenik Dance Festivala koji je ovih dana pretvorio Šibenik u razigranu plesnu pozornicu je večeras na Tvrđavi sv. Mihovila  - gledamo jednu od najboljih plesnih skupina na svijetu, izraelsku Kibbutz Contemporary Dance Company koja će izvesti spektakularnu predstavu Asylum koreografa Ramija Be’era.

Zaštitni znak KCDC-a je potpis njezina umjetničkog direktora Ramija Be’era. Zahvaljujući njegovu moćnom koreografskom izričaju, tehnički besprijekornom i fizički eklektičnom postavu plesača te dinamičnom senzibilitetu, KCDC na plesnim pozornicama diljem svijeta predstavlja najbolje od izraelskog plesa.

Predstavom Asylum (Azil) Be'er preispituje pojmove kao što su identitet, otuđenost, potlačenost, diskriminacija, dominacija, sloboda, pripadnost, imigracija, domovina, čežnja i dom. Prema njegovim riječima, ovi pojmovi egzistencijalno su relevantni za svakog čovjeka, ma gdje se on nalazio u prostoru i vremenu. Potraga za mjestom koje se identificira kao dom, dio je ljudskog egzistencijalnog iskustva.

Iz kategorije: Kultura