Datum objave: 08. Srpanj 2023

MEŠTROVIĆEVI DANI / Devet mladih hrvatskih kipara obilježit će 140. obljetnicu rođenja Ivana Meštrovića izložbama u Kninu, Drnišu i Šibeniku.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Devet mladih hrvatskih kipara obilježit će u sklopu manifestacije Meštrovićevi dani 140. obljetnicu rođenja Ivana Meštrovića izložbama svojih djela te javnom prezentacijom svog rada u Kninu, Drnišu i Šibeniku.
Izložbe su dio projekta čiji je c
ilj pokazati koliko je Ivan Meštrović kao kipar aktualan i relevantan te kakav je i koliki je njegov utjecaj na nove naraštaje hrvatskih kipara. U organizaciji i provedbi Meštrovićevih dana, koji su podržali Ministarstvo kulture i medija i Šibensko-kninska županija, sudjeluju Udruga KulTur, Tvrđava kulture Šibenik, Gradski muzej Drniš, Muzej grada Šibenika i Kninski muzej, a svoja djela izložit će kipari mlađih naraštajas Lucija Jelić, Petar Koši, Andrija Gašparuš, Lucijan Kujundžić, Ema Zavački, Fran Marko Vlahinić, Iva Japec, Mirna Savić i Matija Popovčić.
Izložba će otvorena u Kninskom muzeju u utorak, 11. srpnja, krajem svibnja će preseliti u Gradski muzej u Drnišu, a početkom kolovoza održat će se kiparska rezidencija na Tvrđavi sv. Ivana u Šibeniku.

Iz kategorije: Kultura