Datum objave: 13. Lipanj 2023

VIDIČKI TIĆI / Učenici osnovne škole Vidici snimili film „Navijač”, film za odrasle koji govori o nasilju i postavlja pitanje: Je li važniji život ili aplauz?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Učenici Osnovne škole Vidici u sklopu projekta "Vidički tići skakuću Europom" koji je osmislio i pokrenuo nastavnik Zvonko Madunić, snimili su film „Navijač” koji govori o nasilju i postavlja pitanje: Je li važniji život ili aplauz? To je sedmi film u produkciji Osnovne škole Vidici. U njegovo stvaranje uključuje je 60 učenika članova Filmske grupe, a još 15 učenika radilo je na stvaranju glazbe za „Navijača”, film koji je namijenjen odraslima, a ne djeci.
-”Navijač” je film namijenjen odrasloj publici, a govori o nasilju kroz priču koja koje iz sadašnjosti odlazi u budućnost i prošlost te se odatle vraća s važnim poukama i porukama te postavlja važna pitanja o tome što je uistinu bitno i je li važniji život ili aplauz odnosno jesmo li pozvani na zemlju kao nijemi promatrači njezina umiranja ili se moramo aktivirati kako bi je radom oživjeli i spasili. - kazao je Zvonko Madunić. Te dodao da se medij koristi film kao sredstvo za postavljanje teških pitanja, svjedočenje o moći umjetnosti da utječe na ljude, njihove postupke i djela

 

Video

Iz kategorije: Kultura