Datum objave: 26. Travanj 2023

DRAMSKI STUDIO "Ivana Jelić " / Oduševili publiku sinoćnjom premijerom predstave "Repertoar" u režiji Oriane Kunčić

Diana Ferić
Diana Ferić

Polaznici Dramskog studija "Ivana Jelić" u Šibeniku i njihova voditeljica i mentorica Orjana Kunčić sinoćnjom premijerom predstave „Repertoar” u HNK u Šibeniku koje je bilo dubkom puno oduševili su publiku.

Iza te savršene izvedbe stoji mjesci napornog svakodnevnog rada i vježbanja.

Što uprizoriti i izvoditi, kako privući publiku u kazalište – pitanja su kojima se bave u toj predstavi. Prema riječima Orjane Kunčić ta je predstava djelo ruku  svih polaznika joni su autori i kreatori,a čak su i asistirali redateljici. Tog su se posla prihvatili Lovre Paić i Petra Lastavica, a dramaturgiju, uz članove ansambla dramskog studija, potpisuje i Emir Imamović Pirke.

U predstavi igraju: Petra Lastavica, Lola Martinović, Janja Aja Avdagić, Donatella Klarin, Zoa Nikica Čala, Katarina Veleglavac, Katarina Juričev Barbin, Anđela Čubrić, Lovre Paić, Ante Grizelj, Maro Klisović, Luka Plenča, Jakov Marčić.

"Članovi i članice kazališne trupe kojoj prijeti gašenje zbog manjka financija jer izvode predstavu Romeoi Julija koju više nitko ne ćeli gledati pokušavaju se spasiti kreiranjem komada koji će imati veću ekonomsku nego estetsku vrijednost i izvode sve od cabareta do turskih sapunica.

Tragajući za njim i poigravajući se sa klasičnim dramskim tekstovima, kultnim filmovima i aktualnim medijskim trendovima, pokazuju do koje mjere karikaturalnosti se može doći podilaženjem publici, ali i potvrđuju da, parafrazirajući velikog Predraga Lucića, visoke estetike nema ako između nje i etike ne stoji znak jednakosti",  stoji u najavi te predstave.

 

Video

{remote}https://www.facebook.com/hnkusibeniku/videos/679904420610653{/remote}
Iz kategorije: Kultura