Datum objave: 13. Travanj 2023

NOĆ KNJIGE / U Gradskoj knjižnici od 19. do 23. travnja bogat program - radionice, izložbe i gostovanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik pripremila je bogat program obilježavanja Noći knjige 2023.,  koja će se održati od 19. do 23. travnja 2023. godine.

Ovom nacionalnom manifestacijom potiče se čitanje i razgovor o statusu i važnosti knjige u suvremenom društvu, a povod za to jesu Svjetski dan knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja).

Noć knjige organiziraju Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena, Knjižni blok – inicijativa za knjigu i Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Tema ovogodišnje Noći knjige, dvanaeste po redu, jest fenomen umjetne inteligencije uobličen u pitanje "Sanjaju li roboti električne knjige?" U skladu s navedenim fenomenom, Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik organizira bogat program, prigodne radionice, izložbe i gostovanja, a detaljnije o programu možete pročitati na 
mrežnoj stranici Knjižnice.

 

Iz kategorije: Kultura