Datum objave: 05. Travanj 2023

PRAZNICI S JAGODICOM BOBICOM / Jagoda Sablić osmislila petodnevni program druženja s djecom u Kući umjetnosti Arsen

Diana Ferić
Diana Ferić

Praznici s Jagodicom Bobicom  program je za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta koji organizira Kuća umjetnosti Arsen kroz 5 dana uskršnjih praznika, od 11. do 15 travnja, koji je osmislila i vodit će ga šibenska spisateljica za djecu i lutkarica Jagoda Sablić. Djeci će donijeti kviz, njezine lutkarske  predstave, izložbi, čitanje bajki i radionice .

„Prvog dana bit će održana ekološka  radionica “Radujmo se proljeću”  u kojoj će djeca izrađivati životinje  koje simboliziraju proljeće – pčelice, bubamare, žabe i leptire. Djeci je osiguran materijal te će ih kroz izradu voditi Jagodica Bobica. Drugi dan rezerviran je za kviz za najmlađe ""Zagonetke,pitalice za mudre dječje glavice" uz bogate nagrade  i pripovijedanje priča,a trećeg dana bit će održan   kviz za školarce o tome koliko poznaju Šibenik, ,NP Krku i Arsena Dedića. Svi programi su interaktivni i ne sumnjam da ću uspjeti animirati djecu i pružiti im vesele i kreativne praznike”, kaže autorica.
Jagoda Sablić prikazat će im I svoje tri kostimirane interaktivne predstave u kojima mali gledatelji biti glumci i to:Baka Ana i dva zaljubljena lonca, Zaljubljena pčelica Maja te Cirkus i tri sretna klauna, a kao gost nastupit će šibenski mađioničar Kasper. Tu je pripovijedanje bajki edukativnog karaktera iz autoričinog bogatog i nagrađivanog opusa priča za djecu. Posljednjeg  dana 15. travnja bit će postavljena Jagodina izložba „Čarobni svijet mora i morskih dubina”. To je izložba autoričinih slika i maketa s morskim motivima – ribama, hobotnicama i sirenama – uz koje će ambijent krasiti i lutke mornara Popaja i Sirene.
 
„Svi su programi besplatni, a naše Bubamarce možete prijaviti na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 091 619 60 09”, kažu u Kući umjetnosti Arsen.
Detaljni program možete pronaći na https://kucaarsen.hr/
 
 
O AUTORICI I IZVOĐAČICI
Praznici s Jagodicom Bobicom autorsko su djelo Jagode Sablić. Rođena je u Šibeniku 28. lipnja 1955. godine, a nakon završene gimnazije u Šibeniku završava Viši upravni studij na Pravnom fakultetu sveučilišta u Splitu. Osim pisanja poezije, bavi se raznim hobijima, fotografijom, slikanjem, izradom etno suvenira i oslikavanjem stakla. Sredinom devedesetih godina bila je spikerica Županijskog radio Šibenika. Više godina pjevala je u ŠPD-u “Kolo”. Prvu zbirku pjesama izdala je u studenom 2008. godine.
Godinu dana kasnije izdaje knjigu-slikovnicu “Mozgalice, pitalice za mudre dječje glavice” za vrtićku i školsku djecu, koja je od strane struke nazvana “divot knjigom”. Treća knjiga “U zagrljaju svemira”, izdana 2010. godine, njezin je filozofski osvrt prema životu i ljubavi, a ishodište svega je Svemir.
Jagodine slikovnice našle su se na Sajmu dječjih knjiga i preporučene su od strane knjižničarki u akciji “Čitaj mi”.
Iz kategorije: Kultura