Datum objave: 27. Ožujak 2023

ZANIMLJIVA VEČER U TUŠ- u / Profesor kulturne baštine Tomislav Bašić čitao učenicima svoju knjigu Posljednja stranica

Diana Ferić
Diana Ferić

Sesija čitanja naglas s autorom održana je u Turističko-ugostiteljskoj školi Šibenik i to s Tomislavom Bašićem, profesorom kulturne baštine u toj školi koji je i autor knjiga Sinovi svetoga Josipa, Otok i Posljednja stanica.

Profesor Tomislav Bašić predstavio je učenicima svoj roman tiskan 2021.godine Posljednja stanica. Važno je napomenuti da je fotomodel s naslovnice romana bivša učenica Turističko-ugostiteljske škole Ana Bakmaz. Ovaj putopisno-povijesno-ljubavni roman izrazito se svidio učenicima, a autor je interpretativno pročitao nekoliko ulomaka iz romana.

To predstavljanje romana Posljednja stanica učenicima Turističko-ugostiteljske škole osmislila je školska knjižničarka, a program je vodila učenica 1. razreda Turističko hotelijerski komercijalist Marta Jabuka. Učenici suu njemu uživali uz čaj i kolače koje su za ovu prigodu ispekli polaznici kuharskog usmjerenje te škole.

Roman govori oYasmin Khan, devetnaestogodišnjoj pastirici iz zaseoka Singur pokraj grada Chitrala u sjeverozapadnom Pakistanu, koja zna Kuran napamet, a koja jezbog planinarske tragedije na Tirich Miru, najvišem planinskom vrhu u njezinom zavičaju i prijetnje smrću pod optužbom da je vještica, prisiljena je bježati iz svog rodnog kraja koji nikada ranije nije napuštala.

Tjerana potragom za sigurnošću, nevjerojatnom igrom slučaja, Yasmin odabire Dansku, za nju zemlju najsretnijih ljudi na svijetu, za koju nekoliko dana prije bijega nikada nije ni čula da postoji

Yasmin upoznaje Christiana u kojemu pronalazi ljubav svojega života koja će postati fatalna  za oboje.

Iz kategorije: Kultura