Datum objave: 23. Ožujak 2023

NE PRESTAJU ODUŠEVLJAVATI / Nagrađivani učenici šibenske glazbene škole nastupili na Noći glazbe u Karlovcu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nagrađivani učenici Glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku Lovre Tunuković, violončelo, Tonija Zlatoper, klavir i Jakov Zmijanović, klavir, u pratnji profesorice Mirjane Erceg Runjić, svirali su na Noći glazbe posvećene rođenju J. S. Bacha koja je održana u Karlovcu.

Glazbena škola Karlovac već devetu godinu zaredom provodi projekt pod nazivom Noć glazbe. Ovom se manifestacijom slavi i dočekuje rođendan Johanna Sebastiana Bacha pri čemu se izvode skladbe isključivo tog čuvenog skladatelja. Projekt je nastao u cilju edukacije publike u području klasične glazbe, veće vidljivosti i važnosti umjetničkog obrazovanja u kulturnim i kreativnim industrijama. Tako se i ove godine u utorak, 21. ožujka 2023. godine održalo šest  koncerata u koncertnim dvoranama u Glazbenoj školi Karlovac. Na koncertima je ukupno nastupilo više od stotinu izvođača te je izvedeno preko devedeset originalnih kompozicija Johanna Sebastiana Bacha, ali i mnoge obrade njegovih skladbi. Uz sadašnje i bivše učenike i nastavnike karlovačke glazbene škole na ovogodišnjoj Noći glazbe nastupili su mladi umjetnici iz Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika, Glazbene škole Jastrebarsko, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke, Glazbene škole u Varaždinu, Glazbene škole Pavla Markovca i Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba.  

Na sinoćnjem završnom koncertu nastupili su profesori Glazbene škole Karlovac i njihovi gosti. Za vrijeme održavanja koncerata zgrada Glazbene škole Karlovac bila je i pozornica umjetničkih svjetlosnih instalacija, a s balkona zgrade čula se glazba J. S. Bacha.

Iz kategorije: Kultura