Datum objave: 21. Ožujak 2023

ŠANSONA / Otvoren natječaj za nove skladbe za 26. Večeri dalmatinske šansone koje će biti posvećene Vici Vukovu i njegovoj velikoj glazbenoj i umjetničkoj karijeri.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Otvoren je natječaj za nove skladbe za 26. Večeri dalmatinske šansone koje će biti održane 18. kolovoza, a bit će posvećene Vici Vukovu i 50. obljetnici njegove velike glazbene karijere. Večer novih skladbi održati će se 19.kolovoza, na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku uz izravan prijenos Hrvatske radio televizije.
U posebnoj večeri pod nazivom „U počast pjesmama Vice Vukova„ biti izvedene neke od njegovih najpoznatijih skladbi počevši od njegovog prvog festivalskog nastupa u Opatiji 1959. do Šibenske šansone 1999. godine.
Glavni izvođač programa programa posvećenog Vici Vukovu bit će njegov nasljednik Đani Stipaničev, koji će imati i svoje posebne goste. Da je još snama Vice Vukov bi ove godine proslavio 87. rođendan. Na žalost napustio nas je prije 15 godina i nije dočekao veliku proslavu 50. obljetnice svoje glazbene i umjetničke karijere na Večerima dalmatinske šansone u svom Šibeniku.

Iz kategorije: Kultura