Datum objave: 14. Veljača 2023

GLAZBENO - POETSKA VEČER / Učenici OŠ Tina Ujevića obilježili Valentinovo uz goste pjesnike Ljiljanu i Ivana Dobru

Diana Ferić
Diana Ferić

Zanimljiva i vedra glazbeno - poetska večer organizirana je uoči Valentinova u OŠ Tina Ujevića. Učenici su pjevali ljubavne pjesme i čitali svoje radove o ljubavi uz pratnju učiteljice  Loredane Stamenković Šanić i njezinog supruga, poznatog glazbenika Tomislava Šanića, a njih dvoje su djeci i čitali i dječju ljubavnu poeziju poput one što je pisao Zvonimir Balog. 

Organiziranje te večeri potaknula je učiteljica Loredana Stamenković koja je bila i sudionica i koordinatorica programa.
"Večer su otvorili učenici 2.b razreda pjesmom Nek svud ljubav sja  uz zvuke gitara koju smo cijele večeri svirali Tome i ja.. Bilo je tu dosta glazbenih brojeva: Cesarica, Ti si moja prva ljubav, Dio tebe koje su vokalno izvodili učenici viših razreda uz gitarsku pratnju. Čitali su se igrokazi i pjesme ljubavne tematike”, kaže Loredana.
Zanimljivo je bilo čuti osmaše i sedmaše, među njima tri dečka i jednu curu, koji su čitali svoje  pjesme i sastave o ljubavi vrlo zrelo opisanim mislima i emocijama, a odabrala ih je profesorica hrvatskog jezika  Maja Prpa. 
Gosti večeri bili su pjesnici i supružnici Ljiljana i Ivan Dobra. Za Ivana Dobru to je bilo posebno emotivno jer  je pohađao tu školu.  Zvali su ga Žirjanin, kako ga zovu i danas. Njegova supruga je održala učenicima te škole radionicu haiku poezije, a sinoć je pročitala nekoliko svojih haiku pjesam,a poslavši lijepe poruke o ljubavi ne samo prema partnerima nego i prema, primjerice, životinjama ili pak prema Žirju, o kojem govore pjesme Ivana Dobre.  
Glazbeno – poetska večer završila je pjesmom Crazy little thing called love grupe Queen.
Iz kategorije: Kultura