Datum objave: 15. Kolovoz 2022

UZ SVETKOVINU VELIKE GOSPE / Arsen Dedić: „Vrijednost žene takva je da svaka može biti dostojna majka koja će rađati Božju djecu.”

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uz svetkovinu Velike Gospe, u duhovnom ozračju kada se slavi Bogorodica, vrijedno je poslušati jednu od najljepših pjesama o Mariji, Majci Božjoj. Pjesmu je napisao i za nju glazbu skladao Šibenčanin, Arsen Dedića, a izveo ju je hrvatsku duhovni rock sastav „Žeteoci”. Ploču s pjesmom „Marija Majka” objavili su Nadbiskupski duhovni stol i „Glas Koncila”, a prvi je puta izvedena u kolovozu 1991. godine na Marijanskom kongresu u Mariji Bistrici.
Tom prigodom Arsen Dedić je dao intervju „Glasu koncila” u kojem je kazao: -Ako je Bog mogao prvu ženu stvoriti »iz rebra Adamova«, ako je tako svemoćan, on je mogao i svoga ljudskoga Sina stvorili nekim od tih putova koji su u njegovoj moći. Ali, ako je on odlučio da majka njegova djeteta, Sina Božjega, bude žena postojeća, da žena sa Zemlje rodi njegovo dijete, znači da je vrijednost te žene takva da ona može biti dostojna majka Božjega Sina. Krenuo sam tim smjerom, naglašavajući u pjesmi misao da svaka prava čestita žena, žena može biti dostojna majka koja će rađati Božju djecu.

Foto: Ivan Posavec. Izvor: XXZ magazin

Video

Iz kategorije: Kultura