Datum objave: 11. Kolovoz 2022

NOVA PREDSTAVA / U HNK u Šibeniku pripremaju novu predstavu - "Prijevaru" Harolda Pintera, u režiji Branka Ivande

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Počele su probe za novu predstavu u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku prema tekstu Harolda Pintera: "Prijevara". Režiser je Branko Ivanda.

Glumački tim, predvođen nacionalnim prvakom Sinišom Popovićem, čine još i Marjan Nejašmić Banić, Franka Klarić i Ana Perković.

Dva muškarca i jedna žena izgubljeni u labirintima intime, akteri su pomalo razmaženog i ispraznog svijeta u kojem se ne uspijevaju emotivno realizirati. Njihova igra prevarenih i onih koji varaju, upakirana je uvijek u rečenice kojima se želi sve, samo ne otkriti pravo stanje stvari.

Junaci Pinterova vremena (komad napisan 1978. godine) junaci su i današnjice koja se još uvijek hrva s istim problemima koji nagrizaju suvremeno društvo. Raspadom jedne ljubavničke veze raspadaju se cijeli sistemi - brak, obitelj, karijera. Pa čak i više od toga, ljudi gube svoj identitet.

Tipično pinterovski, i u ovome komadu stanja variraju od tišina do rastućih napetosti, značenja su skrivena negdje između redaka, često se koriste zagonetni "mali", obični, svakodnevni razgovori.Premijera se očekuje krajem listopada

Branko Ivanda više od trideset godina režira igrane filmove, TV igrane filmove i drame, dokumentarne filmove, glazbene i dokumentarne emisije, poneku kazališnu predstavu, piše scenarije i eseje. Režirao je pet dugometražnih igranih filmova. Sa svojim televizijskim i kino igranim filmovima sudjelovao je na brojnim stranim i domaćim festivalima, na kojima je često nagrađivan.

Iz kategorije: Kultura