Sidebar Menu

Datum objave: 26. Srpanj 2022

ZAVRŠENO DRUGO IZDANJE GOOD FESTA U DRNIŠU / Dobre vibracije, puno gledatelja i odlične predstave na drniškom kazališnom festivalu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Završeno je drugo izdanje Good Festa, kazališnog festivala koji je zvučnim glumačkim imenima, vrhunskim predstavama i svim ljepotama kojima se Drniš ponosi, oduševio goste iz cijele Hrvatske te opet postao središte hrvatske kazališne scene. Projekt su osmislile dvije žene, Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice grada Drniša i Ecija Ojdanić, renomirana kazališna i televizijska glumica, porijeklom iz Drniša a odaziv i oduševljenje publike dokaz su da je riječ o hvalevrijednoj ideji koja može poslužiti kao primjer, kažu organizatorice.

Festival je trajao od 21. do 25. srpnja. Otvorila ga je „Luda Kuća“, čiji su tvorci Rene Bitorajac i Igor Mešin. „Idemo uživo“ naziv je uspješnice s kojim su Bitorajac i Mešin stali pred drnišku publiku te interaktivnim pristupom otkrili sve vrline i mane svojih zanimanja. Drugi dan Good Festa bio je rezerviran za monodramu Joška Ševe, „Govorite li hrvatski“, a u kojoj Ševo čitanjem poezije i proze velikana hrvatske književnosti prikazuje svu ljepotu hrvatskih dijalekata.

Trećeg dana na pozornicu je došao Stojan Matavulj, s neobičnom kombinacijom monodrame i stand up-a pod nazivom „Komušanje mozga“, a koja progovara o suvremenoj umjetnosti, društvenim i političkim pitanjima te muško-ženskim odnosima. Dan nakon, na red je došao Kerekesh Teatar i njegova komedija s trudovima, naziva „Ja, trudnica“ u kojoj su Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš, u glavnim ulogama, otkrili sve zgode i nezgode blaženog stanja. Festival je zatvorilo Kazalište Moruzgva predstavom „Čudo“, koja se nadovezuje na dva prethodna kazališna komada, „Preko veze“ i „Vla Vla Vlajnland“, a ulogu Vlajne, heroine i žene iz naroda, igrala je Ecija Ojdanić.

Osim u kazališnim publika je uživala i u glazbenim poslasticama. Za odličnu atmosferu uz domaće i strane hitove bili su zaslužni Giuliano i Diktatori te bendovi Moonlight, Vinil i Morlak. Vrhunski kulturni sadržaji bili su obogaćeni i raznolikom gastro ponudom drniškog kraja, zbog čega je dobar provod bio zajamčen.Na čitav projekt izuzetno je ponosna Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice Drniša: "Srce mi je zaista ogromno, toliko ljubavi i pozitivne energije bilo je proteklih dana u Drnišu. Hvala svim pokroviteljima i sponzorima koji su omogućili održavanje festivala. Hvala svima koji ste nas posjetili. Hvala Eciji, koja se toliko nesebično daje za ovaj škrti kraj. Pokazali smo kako možemo, kako znamo i umijemo i očekujem kako ćemo iz godine u godinu biti bolji."

Emocije su preplavile i Eciju Ojdanić, koja je s Ivanom Menđušić od prvog dana radila na organizaciji Good Festa: „Kao suorganizator uvijek se nadaš najboljem, a strepiš od najgoreg. Toliko je sve bilo iznad naših očekivanja, zahvaljujući Drnišanima koji su prigrlili ovaj festival, svojim dolaskom, divnom atmosferom, aplauzima. Drago mi je da je Drniš dobio kulturni sadržaj koji zaslužuje jer to je grad s dugom i bogatom kulturnom tradicijom", izjavila je.

Ani Begić Tahiri ovo je prvo pojavljivanje na Good Festu, a za čitav projekt ima samo riječi hvale: „Festivalu je ovo drugo izdanje i mogu samo reći svaka čast, mislim da će trajati godinama”, kazala je.

Čestitkama se pridružio i Jan Kerekeš: „Ecija Ojdanić i Turistička zajednica grada Drniša napravili su zajedno predivnu stvar jer nije jednostavno u Hrvatskoj organizirati festival.“

Good Fest samo je dio turističke ponude grada Drniša, koji se unatoč prirodnim ljepotama, bogatoj gastro ponudi i sadržaju, suočava s izazovima karakterističnima za manje sredine. Cilj projekta je Drniš i okolni kraj učiniti vidljivim na turističkoj mapi Hrvatske, a sudeći po odazivu publike na Good Festu, čini se da su na dobrom putu.

Foto: Mario Sučić

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.