Sidebar Menu

Datum objave: 15. Srpanj 2022

DVOSTRUKI KULTURNI PROGRAM / Druženje s pjesnikinjom Verom Vujović i polaznicama njezine radionice kreativnog pisanja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Kulturna udruga Fotopoetika u suradnji s Muzejom grada Šibenika donosi  danas dvostruku porciju kulture kao najbolju uvertiru u šibensku ljetnu noć. Danas završava druga pjesnička rezidencija Vesna Parun i to uz 'Večer poezije uz Veru Vujović' od 19 sati ispred Izložbenog prostora šibenskog Muzeja, ulaz kod topova.

DVOSTRUKI PROGRAM ZA KRAJ

Privodi se kraju dvotjedna pjesnička rezidencija Vesna Parun koju je ove godine svojim prisustvom i stvaranjem na otoku Zlarinu, jednoglasnom odlukom tročlanog žirija, počastila Vera Vujović. A kraj će označiti pjesnička večer uz Veru i polaznice njene radionice kreativnog pisanja. „Pridružite se lijepoj večeri poezije s pjesnikinjom Verom Vujović, drugom gošćom na Zlarinu u sklopu pjesničke rezidencije Vesna Parun. Vera Vujović na Zlarinu je provela dva tjedna, a tijekom svog boravka u Šibeniku je održala radionicu kreativnog pisanja u prostoru Gradske knjižnice Juraj Šižgorić. Na pjesničkoj večeri svoje će radove s radionice pročitati i njezine polaznice“, poručili su iz Fotopoetike.

Večer moderira poznati šibenski novinar i publicist, Marko Podrug.

Projekt Pjesnička rezidencija Vesna Parun provodi se uz podršku Grada Šibenika i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a pokrenut je prošle godine kad je na Zlarinu gostovala pjesnikinja Andrijana Kos-Lajtman.

DOPRINOS VIDLJIVOSTI KULTURE

Spajajući muzej i poeziju, želimo doprinijeti povećanju vidljivosti kulturnog programa u gradu, te istaknuti poeziju kao ono nešto vrijedno pažnje, čuvanja i češćeg izlaganja oku, odnosnu uhu slušatelja“, pojasnili su iz kulturne udruge. Naime, osim u večeri poezije, posjetitelji prije početka programa mogu prošetati Izložbenim prostorom Muzeja grada Šibenika – ulaz s obale i razgledati predivnu izložbu 'More ljudi obala' koju je postavila kustosica Anita Travčić. Osim razgledavanja, posjetitelji mogu napisati pismo svom budućem ja te ga ostaviti u pripadajućem sandučiću kako bi ga dobili nekoliko godina kasnije.

Ulaz na iznimno zanimljivu izložbu koja je tradicionalni dio programa šibenskog Muzeja je – besplatan. „Iskoristite priliku i na jednom mjestu uživajte u dvostrukom kulturnom programu koji će vam uljepšati ljetnu večer i odmaknuti vas od svakodnevice“, poručuju iz Fotopoetike.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.