Sidebar Menu

Datum objave: 07. Lipanj 2022

POTRUDILI SU SE / Učenici OŠ Tina Ujevića predstavljaju večeras u Gradskoj knjižnici svoj projekt "Marul i Judita- naši učitelji"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Učenici Osnovne škole Tina Ujevića danas, u utorak, 7. lipnja u 18 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ predstavit će sve aktivnosti provedene u sklopu projekta „Marul i Judita – naši učitelji“.

Projekt je nastao u želji za dostojnim obilježavanjem važne godišnjice – pola tisućljeća od prvog izdanja Judite. Judita je prvi hrvatski ep i prva hrvatska umjetnička knjiga, a nastala je iz pera Marka Marulića, oca hrvatske književnosti, u čiju je čast Hrvatski sabor 2021. godinu proglasio upravo Godinom Marka Marulića. Učenici iz Tina Ujevića od samog početka školske godine marljivo rade na projektu čiju će završnicu obilježiti danas Gradskoj knjižnici i široj publici predstaviti svoj višemjesečni rad. Taj je projekt podržalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.