Datum objave: 25. Travanj 2022

PROMOCIJA / Poznata komičarka i najsvestranija Hrvatica kreće na turneju s novom knjigom i dolazi u rodni Šibenik

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica, Šibenčanka Marijana Perinić još jednom je iskazala svoj spisateljski talent i napisala svoju četvrtu knjigu, naziva Raskrižje- dinamičan roman u kojem obrađuje ozbiljne teme današnjeg vremena kroz svoj prepoznatljiv stil koji odiše britkošću, optimizmom i smislom za humor.

Nakon zagrebačke promocije, autorica uskoro kreće na turneju po Hrvatskoj sa dogovorenim predstavljanjima u više gradova od kojih je jedan i grad Šibenik.

U četvrtak 28.travnja u 19:15 h u Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik autorica će predstaviti svoju četvrtu knjigu, a razgovarat će i o ostalim knjigama svoga opusa i svestranom djelovanju. Na spomenutim promocijama bit će riječi i o stand up komediji, imitaciji PreCjednice, čitat će komične ulomke iz svojih knjiga te odgovarati na pitanja publike. Marijana Perinić garantira dinamično i zanimljivo knjiško druženje, ispunjeno velikom dozom humora te vas svih srdačno očekujemo.

 

Kratak sadržaj romana:

Glavna je junakinja Kristina, tridesetdevetogodišnja Zagrepčanka, uspješna prevoditeljica koja je često na putu radi poslovnih angažmana. Kad se na početku jednoga takvog putovanja, prilikom vožnje u taksiju, nađe u nedoumici kojim putom skrenuti zbog prometne gužve da bi stigla pravovremeno na let za Pariz, ona mora donijeti naoko nebitnu odluku – skrenuti lijevo ili desno? Lijevo ili desno – pitanje je na koje protagonistica treba promptno odgovoriti, a koje joj, kako se čini, definira daljnju sudbinu. Što je odlučila, kako se njene odluke odražavaju na život i upravljaju li te odluke životom ili smo samo prepušteni sudbini koja ipak vuče sve konce? Odgovore na ova pitanja kao i na svoja vlastita pitanja koja će se neminovno pojaviti potražite u ovom zanimljivom, dinamičnom i intrigantnom romanu.

 

Buridanov magarac možda umre od gladi, ali dilema lijevo ili desno u romanu Marijane Perinić zadovoljit će sve književne apetite i dotaknuti sve emocije. Prokleta mogućnost izbora uvijek postoji. Ljudi, kažu, sami biraju svoj put, a na tom putu nemojte zaobići Raskrižje.“

– Tarik Filipović, glumac

Čitatelj na trenutke stječe dojam kao da gleda romantični film u kojem gotovo svi likovi, bez obzira odakle dolaze i čime se bave, opsjednuto traže ljubav koju pronalaze ili gube, ovisno o tome skrene li glavna protagonistica u taksiju lijevo ili desno. Vaša intuicija ovaj će roman prepoznati kao dobru zabavu koja se na trenutke pretvara u košmar koji vam je odnekud poznat.“

– Milana Vlaović, književnica

 Knjiga je dostupna na web shopu: https://nakladafragment.com/knjige/knjige/raskrizje-marijana-perinic/

 

Iz kategorije: Kultura