Sidebar Menu

Datum objave: 16. Travanj 2022

GLAZBA / Šibenik je domaćin Međundnog natjecanja mladih violončelista, stižu glazbenici iz 17 zemalja

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon Samobora, Dubrovnika, Čakovca, Poreča i Zagreba, grad Šibenik dopala je golema čast biti domaćinom 13. međunarodnog violončelističkog natjecanja Janigro Junior 2022 koje se od 1996. godine organizira u čast jednog od najvećih violončelista 20. stoljeća, glasovitog dirigenta i pedagoga Antonija Janigra.

Organizator natjecanja je Glazbena škola Ivana Lukačića u suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik, a organizira se pod pokroviteljstvom Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, uz potporu Ministarstva kulture i medija, Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika. Natjecanje se će održati u Kući umjetnosti Arsen u razdoblju od 19. do 24. travnja 2022. godine. Umjetnička ravnateljica natjecanja od samog početka je profesorica Dobrila Berković Magdalenić, a ovogodišnja umjetnička savjetnica je naša proslavljena violončelistica Monika Leskovar.

Ravnateljica natjecanja je Ruža Raguž Cukrov, ravnateljica Glazbene škole Ivana Lukačića. Na 13. Janigro Junior prijavilo se 75 sudionika iz 17 zemalja Europe i svijeta, od čega je troje učenika Glazbene škole Ivana Lukačića – škole domaćina. Ocjenjivački sud čine pet vrhunskih svjetskih violončelista, renomiranih glazbenika i izvrsnih pedagoga – Sara Minemoto (Japan/Njemačka), Eldar Saparayev (Kazahstan/Njemačka), Gal Faganel (Slovenija/SAD), Petar Kovačić (Hrvatska), Pablo de Naverán (Španjolska). Natjecanje se odvija u Kući umjetnosti Arsen svakoga dana i otvoreno je za javnost. Završit će svečanim koncertom pobjednika u subotu, 23. travnja 2022. u 19,30 sati.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.