Datum objave: 04. Travanj 2022

PJESNIČKA REZIDENCIJA VESNA PARUN / Pristiglo čak 35 prijava za dvotjedni boravak na otoku Zlarinu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Čak 35 autorica i autora prijavilo se na natječaj za drugu pjesničku rezidenciju "Vesna Parun", šest više nego lani.Tročlani žiri tijekom vikenda pregledao je pristigle prijave .

Stručni žiri koji će izabrati ovogodišnjeg rezidenta ili rezidenticu čine Sanja Baković (pjesnikinja i novinarka), Nives Franić (dipl. knjižničarka i pjesnikinja) i Živana Podrug (dipl. komparatistica i novinarka), a tko je to bit će objavljeno 10. travnja kad se obilježava 100. obljetnica rođenja Vesne Parun i to .na Facebook stranici organizatora projekta, Kulturne udruge Fotopoetika i u medijima. Odabrani rezident također će biti obaviješten putem e-poruke.

Dvotjedna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje organizira se na Zlarinu, rodnom otoku Vesne Parun po kojoj projekt nosi ime. Obuhvaća boravak na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko - kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku i/ili na Zlarinu.

To je prva književna rezidencija na području Šibensko - kninske županije. Organizira se po drugi put i provodi uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Iz kategorije: Kultura