Datum objave: 29. Listopad 2021

KULTURALJKA / Propitivanje glazbene scene - rock, bendovi Tik Tok...

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nema rocka do Tik Tok-a” naziv je okruglog stola koji će seodržat 12. studenog u Kući umjetnosti Arsen. u sklopu ovogodišnjeg projekta Kulturaljka. Obuhvat će niz aktualnih tema s područja glazbene industrije.

Koji su trenutni trendovi na glazbenoj sceni?, Što slušaju mladi? Je ki Tik Tok sadašnjost ili budućnost glazbene industrije? Ima li novih bendova u Šibeniku? Kakva je šibenska glazbena scena? Što s generacijskim jazom između publike? Kakve su promjene u stvaranju i konzumiranju glazbe? Gdje izlaze i što rade mladi u Šibeniku? Na ta i neka druga pitanja pokušat će odgovoriti sudionici panela - Morana Periša iz Tvrđave kulture, Edo Plovanić, osnivač medijske glazbene platforme muzika.hr, Hrvoje Jelković iz kluba Azimut i Ante Prgin, dugogodišnji šibenski glazbenik. Marko Podrug, glazbeni novinar i glavni urednik portala ŠibenikIN bit će moderatora tribine.

 

Da ne ostane sve samo u teoriji, tribina će imati i svoj praktični dio, najavljuju organizatori iz PARK kolektiva.

Osim što ćemo ovom panel raspravom obuhvatiti razne zanimljive teme vezane za glazbu te pokušati publici približiti neke nove trenove i brendove u glazbenoj industriji, cilj projekta je ipak praktičan rad. Dakle, zainteresiranoj publici koja će doći na panel, organizirati ćemo edukativnu radionicu kojom bi privukli nove mlade snage da u Šibeniku organiziraju neke nove i zanimljive glazbene projekte “, kaže nam Igor Bergam ispred PARK-a, te poziva sve mlade Šibenčane, a i one starije da prisustvuju tribini i aktiviraju se na šibenskoj glazbenoj sceni.

Kulturaljka se ove godine organizira jedanaestu godinu za redom, a u svom prvom dijelu ugostila je Damira Urbana i njegovu Četvrtku, koji su sredinom rujna održali odličan koncert u Hali Šibenik.

Panel rasprava “Nema rocka do Tik Tok-a”, 12. studenoga, počinje od 19:30 u Kući umjetnosti Arsen, a ulaz je besplatan. Organizator je šibenska PARK organizacija u suradnji s Tvrđavom kulture Šibenik.

Iz kategorije: Kultura