Datum objave: 28. Listopad 2021

EDUKATIVNO I ZABAVNO / Jagoda Sablić na susretu u Gradskoj knjižnici oduševila djecu svojim pitalicama, a zajedno su smislili i nove

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Književnica za djecu, Šibenčanka Jagoda Sablić, družila se,  u sklopu programa obilježavanja Mjeseca knjige u šibenskoj gradskoj knjižnici,  s učenicima drugog razreda  OŠ "Faust  Vrančić". Djeca su se zabavila odgovarajući na Jagodine zagonetke i pitalice, a istodobno su puno toga naučili. Tema je bila priroda i životinje. Uspjela je pobuditi pažnju i znatiželju kod djece koja su  od početka do kraja bila interaktivna, a uključili su se i svojim brzo smišljenim zagonetkama.

„Svjesna sam toga da dobro komuniciram s djecom, ali ovo je bilo i više od toga. Kada je susret završio svi su povikali da žele još i nisu htjeli otići već su hrlili zagrliti me. To mi je najveća nagrada jer djeca su najbolji i najoštriji kritičari i ne možete ih prevariti.Treba napomenuti da je i ovaj susret prošao po  budnim okom njihove učiteljice Smilje Ramadža i uz poštivanje epidemioloških mjera”, kazala nam je Jagoda Sablić
 
Jagoda Sablić napisala je brojne slikovnice za djecu, među ostalim, Mozgalice, pitalice za mudre dječje glavice“, „Potraga za izgubljenim psićem“, Mali – Veliki, Veliki – Mali“ i "Seoska farma", Četiri godišnja doba“ i „Zagonetna bojanka“ i sve ih je sama ilustrirala i dizajnirala.  
Uz to napisala je i dvije zbirke pjesama za odrasle – „U škrinjici života“ i „U zagrljaju svemira“. 
Bavi se  izradom lutaka pa je organizirala i niz radionica za djecu diljem Županije,a autorica je i nekoliko lutkarskih predstava. 
Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. 
Iz kategorije: Kultura