Sidebar Menu

Datum objave: 29. Rujan 2021

KUĆA UMJETNOSTI ARSEN / Od listopada počinju koncertni i filmski programi za sve generacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrđava kulture Šibenik 1. listopada kreće s jesenskim kulturnim programom u Kući umjetnosti Arsen. Uz ciklus koncerata i cjelogodišnji program art kina, ali i vikend matineja za najmlađe, "Arsen" otvara širom svoja vrata svim generacijama publike. 

Jedan od najupečatljivijih vokala u Hrvatskoj Jelena Radan počinje glazbeni program,a publiku očekuju i koncerti drugih renomiranih, hrvatskih i međunarodnih umjetnika. Od Istre i jazza, kao nezaobilaznih motiva Tamare Obrovac i Transadriatic Quarteta, mlade jazz-skladateljice, pijanistice i pjevačice Lane Janjanin, Joe Pandur Tria čiji je osnivač jedan od najboljih gitarista u regiji, preko najuspješnijeg hrvatskog pijanista mlađe generacije, Aljoše Jurinića, do Natali Dizdar koja nakon punih sedam godina ponovno nastupa pred šibenskom publikom.
 
Kako bi svečano označili početak cjelogodišnjeg redovnog programa art kina u Kući umjetnosti Arsen, publiku u srijedu, 6. listopada s početkom u 20 sati, očekuje projekcija filma PLAVI CVIJET redatelja Zrinka Ogreste, dobitnika Velike Zlatne arene Pulskog filmskog festivala za najbolji hrvatski film, Zlatne arene za najbolju režiju i najbolju žensku glavnu ulogu (Vanja Ćirić). Svoje najnovije nagrađivano ostvarenje predstavit će i redatelj u razgovoru nakon filma.  Svečana projekcija Plavog cvijeta prije početka nacionalne kinodistribucije uvod je u cjelogodišnji rad art kina Arsen čiji će se program sastojati od recentnog festivalskog programa, igranog i dokumentarnog, izbora iz klasičnog odnosno kinotečnog programa te uz redovite vikend matineje za djecu.
 
Vikend matineje ove jeseni u Arsenu bit će rezervirane za dječje filmove i kazališne predstave okupljene u programu Bubamarac koji nosi ime po stihovima jedne od najpoznatijih Arsenovih dječjih pjesama. Djeca i mladi će već od ovog vikenda moći uživati u interaktivnom lutkarskom mjuziklu Pravi prijatelji u izvedbi splitskog kazališta Produkcija Z. 
 
„Nakon intenzivnog ljeta, Tvrđava kulture Šibenik nastavlja svim zaljubljenicima u film, glazbu, kazalište predstavljati recentna kulturna ostvarenja. Želimo da Kuća umjetnosti Arsen postane sjecište kreativnosti i umjetničke slobode, nezaobilazno mjesto susreta za sve generacije“, istaknula je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture u Šibeniku.
 
Detaljne informacije i ulaznice dostupne su na kucaarsen.hr, u City Pointu u redovnom radnom vremenu, a od 1. listopada i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen u vremenu od 9 do 21 sat. Novosti iz programa i ponude potražite i na službenom Facebook te Instagram profilu. 
 
 
Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.