Sidebar Menu

Datum objave: 24. Rujan 2021

UMJETNOST / Galerija svetog Krševana predstavila se na umjetničkom festivalu u Zagrebu radovima Zdenke Bilušić

Diana Ferić
Diana Ferić

Galerija svetog Krševana iz Šibenika sudjelovala je na četvrtom izdanju Art Zagreba, središnjeg događanja hrvatskog tržišta umjetnina radovima Zdenke Bilušić

Art Zagreb je ponudio zainteresiranoj publici priliku da na jednom mjestu vide najbolje umjetnine na hrvatskom tržištu. Festival je zamišljen kao mjesto trgovine i susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti u najširem smislu. Uz sajam, organizirane su izložbe, paneli, predavanja, filmske projekcije i nastupi glazbenika. 
IV. Art Zagreb ove godine predstavio je šest galerija, što je najveći broj do sada. Posjetitelji su mogli vidjeti radove tridesetak umjetnika koji su bili predstavljeni na sedamnaest štandova. Suradnja je nastala s ciljem povezivanja povjesničara umjetnosti i autora.
Zdenka Bilušić završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu. U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku vodi Odjel za vizualnu kulturu djece i mladih te uređuje izložbene programe. Iza nje je 25 godina suradnje s Međunarodnim dječjim festivalom u Šibeniku, na kojemu je od 1995. bila urednica Radioničkog programa. Autorica je pet slikovnica, brojnih edukativnih priručnika za djecu i koautorica udžbenika za likovnu kulturu Pogled, potez za učenike 5-8. razreda osnovne škole. Izlagala je na brojnim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Članica je ULUPUH-a.
 
Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.