Sidebar Menu

Datum objave: 16. Kolovoz 2021

MLADE UMJETNICE IZLAŽU U ŠIBENIKU / Motiv kornajče spojio kiparicu Manuelu Pauk i slikaricu Taru Beatu Racz

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba šibenske kiparice Manuele Pauk i Tare Beate Racz  pod nazivom Žabe koja prikazuje  Prostornu instalaciju Manuele Pauk i ulja na platnu velikih dimenzija Tare Beate Racz bit će otvorena u srijedu, 18. 8. 2021. u Galeriji svetog Krševana u Šibeniku.

Ono što spaja ove dvije umjetnice je motiv kornjače. Na instalaciji Manuele Pauk prisutno je više stotina kornjača od terakote, a na slikama Tare Beate Racz u ekspresivnim, psihodeličnim bojama prikazane su morske kornjače. Naslov izložbe odnosi se na činjenicu da se u Dalmaciji i dalmatinskom zaleđu kornjače ponekada nazivaju žabe.

Sklad u formalnom neredu ili nepravilnosti, karakteristika je koju dijele ove Tarine slike i Manuelina kiparska instalacija, sugerirajući postojanje više, na prvi pogled neprimjetne, harmonije u stvarnosti.

Autor predgovora izložbi, Feđa Gavrilović.

Tara Beata Racz rođena je 1991. u Zagrebu. Godine 2016. diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu. Godine 2019. diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na 5. bijenalu slikarstva dobila je HPB nagradu za mladog umjetnika.

Manuela Pauk rođena je 1994. godine u Zagrebu, a odrasla je u Šibeniku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2018. godine. Na 40. splitskom salonu  bila je među pet finalista za nagradu Salona.

Izložba se može razgledati do 6.9. 2021.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.