Sidebar Menu

Datum objave: 03. Srpanj 2021

PREPORUKA ZA ČITATNJE U HLADOVINI / Kako biti katolički džentlmen? Kako znati da si autentičan muškarac? Gdje steći umijeće muževnosti za katolike?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Što ovoga ljeta čitati u hladovini? U Hrvatskoj je popularna knjiga neočekivanog naslova „Kako biti džentlmen – Umijeće muževnosti za katolike”. Definirana je kao praktičan vodič za autentično življenje muževnosti, a njen autor je američki marketinški stručnjak Sam Guzman, urednik i pokretač bloga „The Catholic Gentleman”.
Guzman nudi odgovore na originalna pitanja kao što su: kako znati da si autentični muškarac i kako muškarca pretvoriti u džentlmena, zatim na pitanja o svrsi uljudnosti, povezanosti muževnosti i duhovnosti te o sreći, svetosti i važnosti ljudskog tijela.
Povod za ovu knjigu, kako stoji u uvodniku, je kriza tradicionalnoga razumijevanja spolnih uloga muškarca i žene te prezrivog odbacivanje pojmovnih kategorija muškog i ženskog.

 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.