Datum objave: 02. Veljača 2021

JOŠ JEDNA NAGRADA ALJOŠI VUKOVIĆU ZA HAIKU / Prestižni haiku portal The haiku fonudation, nagradi tri haiku pjesme šibenskog autora

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski književnik Aljoša Vuković, pobijedio je na međunarodnom natjecanju THF Monthly Kukai.

 Natječaj svakog mjeseca organizira prestižni haiku portal The haiku fonudation, a šibenski je autor nagrađen za sljedeći haiku:

Nakon potresa

Djevojčica

Crta svoju kuću

Aljoša Vuković, književnik, zagonetač i glazbenik, rođen je 29. 5. 1970. godine u Šibeniku. U časopisima SmibModra lastaKnjiževnost i dijeteRadostIrisMali PeroKvizoramaHrvatska riječHrvatsko slovoPotepuhZadarska smotra i Due T objavljeno mu je više od 600 zagonetki, pjesama, aforizama i rebusa. Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada na području književnosti za djecu i haiku. Zastupljen je u Antologiji hrvatskog haiku-pjesništva Nepokošeno nebo II, u izboru iz hrvatske književnosti za djecu na engleskom jeziku If trees could walk te u brojnim školskim čitankama. Izabran je među Top 100 europskih haiku-pjesnika 2018. i 2019. godine. Pjesme su mu prevedene na engleski, poljski, rumunjski, njemački, francuski, bugarski, japanski i slovenski jezik. Do sad je objavio dvadeset knjiga i četiri slikovnice. U koautorstvu s Antom Stošićem, piše glazbu za kazališne predstave i animirane filmove. Član je Društva hrvatskih književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade. Živi i djeluje u Šibeniku.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3