Sidebar Menu

Datum objave: 01. Prosinac 2020

PREDSTAVA O VLADI GOTOVCU STIŽE U ŠIBENIK / Požurite kupiti ulaznice jer u publici smije biti samo 48 ljudi!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Predstava "Moj slučaj" koja je posvećena Vladi Gotovcu, znamenitom hrvatskom intelektualcu i političaru gostuje u subotu u HNK - u u Šibeniku. Zbog epidemioloških mjera na predstavama u HNK u Šibeniku može prisustvovati samo 48 gledatelja. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta od srijede 2. studenog 2020. od 10 do 12 sati i na dan predstave 1 sat prije početka programa. Ulaznice će biti dostupne i na www.mojekarte.hr.

Predstava "Moj slučaj" obuhvaća zgode odrastanja Vlade Gotovca, pune sjetnog humora, njegovu cjeloživotnu borbu za raznolikost nasuprot ograničavanju i ujednačavanju u svim sferama života, monstruozno nepravedni montirani proces, apsurdan pakao jugoslavenskih kazamata i, konačno, beskompromisnu analizu naše suvremenosti, koja duhovitim i iskrenim pogledom skromnog promatrača Vlade Gotovca, dobiva sasvim novu dimenziju.U trenutku kad drastično i zabrinjavajuće nedostaje duha u našoj javnosti i politici koja je beznadno ukopana u lijeve i desne rovove, ovo živo sjećanje na Vladu Gotovca može biti poziv na elementarnu moralnost, na ljudsku odgovornost, na uljuđenost, zagubljenu plemenitost i hrabrost koja se potvrđuje u svakodnevnoj ljubavi prema bližnjima i daljnjima, prema potrebitima i onim posve nepotrebnima. Samo čovjek koji je doista iskusio sav cinizam svijeta na svojim plećima, može nam otvoriti oči, naučiti nas ponovno skromnosti i ohrabriti nas u činjenju Dobra.
Boris Svrtan

Prema izboru Čede Price

Dramatizirao, režirao i glumi: Boris Svrtan

Glasovi kćeri i žandara: Petra Svrtan i Ivan Čulić

Asistent redatelja: Nina Erak-Svrtan

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.