Sidebar Menu

Datum objave: 14. Listopad 2020

SURADNJA DUGA VIŠE OD POLA STOLJEĆA / Šibenski muzealci i Institut za arheologiju zajednički iskapaju vrijedni lokalitet Goriš Mukoše

Diana Ferić
Diana Ferić

Muzej grada Šibenika obnovio je uspješnu suradnju s Institutom za arheologiju iz Zagreba koja seže u godinu 1961. kada je direktor Muzeja bio Franjo Dujmović, a akademik Duje Rendić Miočević vodio istraživanja na Murteru i na Danilu.  Sada su zajednički nastavili arheološka istraživanja na lokalitetu Goriš Mukoše.

"Riječ je o izuzetnom lokalitetu i nadamo se i značajnim nalazima. Voditelji istraživanja smo ja i Juraj Belaj. Radi dogovora o izložbi koja bi trebala prikazati šezdesetogodišnju suradnju u Šibeniku su i ravnatelj Instituta Marko Dizdar i kolegica Goranka Vrkljan Lipovac. Osim istraživanja, u planu su i zajednički znanstveni članci i monografije. U suradnju je uključen i Institut za Arheologiju Sveučilišta u Varšavi", doznajemo od  Željka Krnčevića, ravnatelja šibenskog muzeja.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.