Sidebar Menu

Datum objave: 17. Kolovoz 2020

U SPOMEN NA NEPONOVLJIVOG ARSENA / Matija večeras na tvrđavi Barone svira Arsena, ulaznice planule u tren

Diana Ferić
Diana Ferić

Planule su  u jedna dan ulaznice za večerašnji koncert na tvrđavi Barone pod nazivom  "Matija svira  Arsena".

Tim koncertom  Matije Dedića bit će obilježena peta godišnjica smrti njegovog oca, jednog  od najvećih hrvatskih kantautora Arsena Dedića.  Virtuozni koncertni program „Matija svira Arsena“ provest će nas, potpuno intimistički, Matijinom interpretacijom Arsena i Arsenova bogatog glazbenoga naslijeđa.

Naslijeđen od roditelja, glazbeni talent Matija intenzivno razvija od pete godine, kada je započeo svirati glasovir. Nakon završene srednje glazbene škole Vatroslava Lisinskog, Zagreb zamjenjuje jazz akademijom u Grazu koju je završio u klasi profesora Haralda Neuwirtha. Karijeru u Hrvatsku započeo je nastupajući s Boliers kvartetom i kvartetom Tamare Obrovac, s kojom još surađuje. Od tada se afirmirao, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj sceni nastupima po čitavom svijetu, a treba naglasiti kako je već 2002. godine nastupio na prestižnom Montreaux Jazz Festivalu kao jedan od 11 finalista koji su bili pažljivo izabrani iz međunarodne liste od 400 pijanista.  Puno si bolji od mene! – više ga je puta javno znao pohvaliti i sam Arsen.

Matija šibensku publiku često posjećuje, no prvenstveno treba izdvojiti koncert na Tvrđavi sv. Mihovila 2014. godine kad je s Arsenom i Gabi po prvi put nastupio zajednički. Iščekivani koncert Matije Dedića na Tvrđavi Barone evocirati će ne samo emocije Arsenove glazbe i stihova, već i emociju obitelji Dedić - Matije i Gabi - i njihove povezanosti i privrženosti Šibeniku i šibenskom. Nakon pet godina, Arsen je i dalje u Šibeniku, a bit će i u nadolazećim vremenima, na čast i radost svim generacijama koje će moći uživati i sudjelovati u programima „Kuće umjetnosti Arsen“.

 

Koncert će početi u 21.30 sati.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.