Sidebar Menu

Datum objave: 20. Lipanj 2020

JUBILARNI MDF / U Šibeniku se večeras 60. put podiže zastava MDF -a, prvi put nema ulaznica za svečano otvorenje pa možda gledalištem zavladaju djeca

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstava „Uspavanka za mišića“ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku večeras  će svečano otvoriti 60. Međunarodni dječji festival u Šibeniku. Osječko kazalište je otvorilo i prvi Festival 1958. godine.

Prvi put u povijesti Festivala nema ulaznica za svečanost otvorenja već je ulaz slobodan pa je za očekivati da će konačno u gledališti biti najviše djece.

Predstava „Uspavanka za mišića“ edukativnog je karaktera, a govori o mišiću koji, baš kao i većina djece, ne voli spavati, a mama mišica pokušava napraviti sve kako bi mišić zaspao. 

Ravnatelj osječkog Dječjeg kazališta Ivica Lučić izrazio je veliko zadovoljstvo što i ove godine njegova glumačka postava ima priliku biti dio programa. „Dječje kazalište i MDF zaista se jako vole i mi smo svake godine bili gosti Festivala i dio programa i znam da šibenska publika jako voli naše predstave i uvijek su jako zadovoljni našim izvedbama“, izjavio je Lučić. Istaknuo je i kako MDF uvijek ima divne radionice i prekrasne događaje, a i da to nisu samo predstave na kojima se sjedi i gleda nego su i vrlo interaktivne.

Iako Lučić ove godine ne može prisustvovati na Festivalu, izjavio je kako je gluma njegov istinski poziv. „Nisam ja u kazalište došao biti ravnatelj nego glumac. To ću cijelo vrijeme i ostati bez obzira na to što sam ravnatelj šest godina i nadam se da mi to nikada neće predstavljati prepreku u glumi“, kazao je Lučić i izrazio želju da glumi i nakon što ode u mirovinu.

Festival traje od 20. lipnja do 4. srpnja,a bit će izvedno više od 100 programa. Program Festivala možete pogledati na poveznici https://bit.ly/mdf_program.

Iz kategorije: Kultura
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.